BMW i5 matkatavaratesti: Kuinka paljon tavaraa mahtuu?

Dumber

BMW:n viralliset tekniset tiedot osoittavat, että BMW i5: n tavaratila on 17,3 kuutiojalkaa. “Vau!” Saatat sanoa, jos olet seurannut sedanin tavaratilan tilavuutta. Ai, et ole? Outo. No, se olisi enemmän kuin 16,7 kuutiota, jotka löydät Honda Accordista , joka ei vain pysty nielemään kaikkia kuusi tavallista matkatavaratestilaukkua , vaan myös 38 litran jäähdytin, joka on yleensä varattu isompien SUV-autojen testaamiseen. i5 : n Accord-paras äänenvoimakkuus on vieläkin vaikuttavampi, kun ajatellaan, että se on 5-sarjan sähköinen versio, ja oletettavasti siinä on tehtävä ainakin joitain pakkausuhrauksia, koska sen alustan tarve kestää kaksinkertainen teho ICE- ja sähköautona . Hienosti tehty BMW!

Ei niin nopeasti. Heti kun nostat tavaratilan esiin, on selvää, että i5:ssä ei ole läheskään 17,3 kuutiojalkaa tilaa. Ei ainakaan samaa mittausmenetelmää kuin kaikki muut autonvalmistajat. Tämä ei ole uusi ilmiö. 3-sarjassa on myös ilmeisesti 17 kuutiojalkaa, mutta joo, se ei todellakaan ole . 

Olen varma, että tulet jossain vaiheessa lukemaan, että i5:ssä on “vaikuttava tavaratila” tai jopa “luokkansa johtava tavaratila”, koska se on varmasti se, mitä tekniset tiedot osoittavat. Todellisen tilan suhteen se ei kuitenkaan ole. Tuo speksi on petollinen. En voi kuvitella, että BMW tekee kaikkensa luodakseen tämän petoksen; Se on luultavasti vain tapaus, jossa insinöörit käyttävät joitain mittoja, joita he haluavat syistä A, B ja C. Mutta en myöskään voi kuvitella, että kukaan BMW:stä ajattelee, että sen sedanin tavaratilaa voidaan mainostaa suurempina kuin ne ovat suhteellisia kilpailijoita. (Huomaa, että BMW:n maastoautoissa ei näytä olevan tätä ongelmaa ).

Eli kuinka paljon sisälle mahtuu? Sitä varten olen täällä.

Kuten  jokaisessa matkatavaratestissä , käytän kahta keskikokoista rullalaukkua, jotka pitäisi tehdä lähtöselvitys lentokentällä (26 tuumaa pitkä, 16 leveä, 11 syvä), kahta rullalaukkua, jotka tuskin mahtuvat yläpuolelle (24 L x 15 W x 10D) ja yksi pienempi sininen roll-aboard, joka sopii helposti (23L x 15W x 10D). Mukana on myös vaimoni hieno yökassi vain hieman piristääkseni asioita (21L x 12W x 12D).

Ensinnäkin, kuten monissa sähköautoissa, siellä on iso lattian alla oleva varastotila. i5:ssä ei ole rahtia (lisää siitä pian), joten joudun todennäköisesti varastoimaan hätälatausjohdon sinne. 

Jotta tavaratilaan mahtuisi mahdollisimman paljon matkatavaroita, saatat joutua siirtämään latausjohtoa ja käyttämään tilaa laukulle. Juuri niin minä tein. Tyylikäs laukku menee tänne.

Mitä tulee päätavaratilaan, ensimmäinen vihje siitä, että tämä ei ole tyypillinen 17,3 kuutiojalan tavaratila, on, että se ei ole kovin korkea. Yllä oleva vertailu ei ole ihanteellinen kamerakulman ja käytetyn erilaisen pussin vuoksi, mutta näet selvästi, että Accordin tavaratilan suurimman sinisen pussin yläpuolella ( ylhäällä oikealla) on runsaasti tilaa. Samankokoisen harmaan pussin yläpuolella i5:ssä (ylhäällä vasemmalla) ei ole yhtään.

Korkeuden puutteesta pahentavat nuo vanhat matkalaukkutestin roistot, takaistuimen kaukosäätimen vapautussalvat. Nämä ovat varmasti käteviä, mutta en voi kertoa kuinka usein ne ovat estäneet minua mahtumasta kokonaista laukkua tavaratilan sisään, mikä on johtanut koko joukkoon turhaa ylimääräistä tilaa. i5 on toinen esimerkki.

Toinen ongelma on tämä oudon muotoinen alue tavaratilan vasemmalla puolella. Se on hyödytön.

Okei, katsotaan kuinka paljon mahtuu.

Surullinen pasuuna. Tämä on neljä suurinta laukkua, joissa hieno laukku on alhaalla ja latausjohto on painettu päälle. Kaikesta ylimääräisestä tilasta huolimatta pieneen siniseen rullalaukkuun ei vain mahtunut mitään. Usko minua, yritin. 

Nyt tietysti voisin vain pakata pienempiin, pehmeäsivuisiin pusseihin ja tuoda kaikki tavarani mukaan. Mutta entä jos hakisin ihmisiä lentokentältä? 

“Mutta sinä sanoit, että sinulla on 17,3 kuutiojalan tavaratila! Melkein toin kylmälaukun!”

i5:n pääkilpailija, Mercedes EQE Sedan, mahtuu kaikki laukut (tuskin) tilaan, joka on tarkasti merkitty 15 kuutiojalkaa. Eli i5:llä on tätä vähemmän, jos mitataan samalla menetelmällä kuin Mercedes ja näennäisesti kaikki muut yritykset. Vaikka BMW käyttäisi samaa menetelmää, kaikki jäljellä oleva tila johtaisi silti siihen, että i5:n tavaratila olisi vähemmän hyödyllinen kuin sen tilavuus osoittaisi. Sen mitat, erityisesti sen korkeuden puute, ovat tässä tärkeämpiä kuin mikään kokonaistilavuus. 

Se on loppujen lopuksi takeaway täällä.

Nyt muihin asioihin.

i5:ssä ei ole etua. Totta, lautaset ovat yleensä tuskin suurempia kuin salkku, mutta se riittää yleensä hätälatausjohdon ja renkaankorjaussarjan säilyttämiseen ( kuten minä teen Kia Nirossani ). 

Tämän löydät i5:stä. Maailman suurin “moottorin kansi” ja sen alapuolella, jos sinulla on takavetoinen eDrive40-malli, jättiläinen moottorin kokoinen onkalo. Jos tämä olisi M60 tai tuleva xDrive40, siinä ontelossa olisi luultavasti etumoottoriyksikkö. Joka tapauksessa, ei hullua. 

Takaisin takakonttiin. Jokaisella sivulla on kätevä pieni ruokakoukku. Oikealla puolella on myös pieni roskakori omistajan käsikirjan tai mitä tahansa säilyttämistä varten. 

Kyseessä on siis BMW i5:n tavaratila. Nyt synkkiä matkatavaratestausuutisia…

Suurella surulla ilmoitan, että Small Blue Roller Bag on poistunut. Nostin sen eräänä päivänä, kun yläkahva ja muovikuori, johon se on kiinnitetty, rikkoutui/revittiin irti liitännästä jatkettavan kävelykahvan jutusta. Se oli ollut päälaukkuni lähes vuosikymmenen ajan, ja vaikka olen vaihtanut useita pyöräyksiköitä vuosien varrella niin monien lentokenttien jälkeen, tällä kertaa vahinko oli terminaalinen. Sana ei tarkoitettu.

Kuten näette, tein räjähdystyön paikkatakseni vauriot ilmateipillä, jotta voisin viedä pussin lehdistötilaisuuteen, johon olin kirjaimellisesti lähdössä (se antoi myös käyttää laukkua tähän ja muutamiin muihin matkatavaroihin testit). Se oli kuitenkin uskomattoman jännää. Tarvitsen uuden ensisijaisen matkalaukun, ja vaikka voisin varmasti pitää pienen sinisen rullalaukun ympärilläni jatkuvuuden ylläpitämiseksi matkatavaroiden testejä varten, se tarkoittaisi, että säilytän laukun autotallissani VAIN matkatavaroiden testejä varten. Käytän harvoin yhtä keskimusta pussista sellaisenaan. Ei, haluaisin oikean kokoisen korvaavan. Se ei olisi helppoa. Se tarina ensi kerralla. 

Website | + posts

Hei ystävät, nimeni on Dumber ja olen kotoisin Gurugramista, Haryanasta. Pidin autoista ja puhelimista lapsuudesta asti kovasti, siksi harrastukseni ja intohimoni toteuttamiseksi olen alkanut työskennellä Headline Dekhon parissa. Tässä pyrin antamaan sinulle tietoa uudesta tekniikasta ja ajoneuvoista. Kiitos

Leave a Comment