Audi Q6 E-Tron Tech Deep Dive: Tietoja sähkökäyttöisen Macanin Audi-sisaruksesta

Riya

Updated on:

Viime kesänä meillä oli lyhyt tilaisuus ajaa uudella Audi Q6 e-tronilla Färsaarilla. Se oli hyvä kiusanteko siitä, mitä odottaa, vaikka yksityiskohdat ja tekninen kehitys olivat melko niukat. Sukeltaessani näihin näkökohtiin Münchenissä on selvää, että tämä Audin uusin sähköauto on vankka täyssähköinen SUV, vaikka se ei juurikaan riko uutta tietä. Sen sijaan se lisää tehokkuutta koko voimansiirrossa ja lisää samalla joitain merkittäviä teknisiä parannuksia.

Ensinnäkin Q6 e-tron on ensimmäinen Audi-ajoneuvo, joka ajaa uudella PPE-alustalla (Premium Platform Electric), joka on jaettu täysin sähköisen Porsche Macanin kanssa . Toisin kuin jotkin aiemmat Audi EV:t, se valmistetaan suurelta osin itse verrattuna Porsche-peräiseen e-tron GT:hen ja VW:stä peräisin olevaan Q4 e-troniin .

Litiumioniakkupaketin kapasiteetti on 100 kWh (94,9 kWh on käyttökelpoinen), vaikka muillekin markkinoille tulee pienempi 83 kWh:n akku . Fyysinen ero näiden kahden välillä johtuu 12 moduulin paketista ja 10 moduulista 83 kWh:n akulle. Nämä moduulit vedetään saman pakkauksen keskiosista tasaisen painojakauman ylläpitämiseksi. Tämän modulaarisuuden ansiosta Audi voi valmistaa niitä samalla kokoonpanolinjalla, mikä säästää rahaa tämän joustavuuden ansiosta.

Alkuperäisissä malleissa Yhdysvalloissa on kaksi sähkömoottoria, jotka käyttävät etu- ja taka-akselia. Yksimoottorinen takapyörävetoinen versio tulee todennäköisesti seuraamaan Quattro-nelipyörävetoa markkinoille – mahdollisesti ensimmäisenä mallivuonna. Tehokkuus mahdollistaa myös kustannussäästöjä, koska moottoreiden staattorin pituus vaihtelee halkaisijan sijaan, mikä yksinkertaistaa tuotantoa huomattavasti. Takamoottoriin yhdistetty yksivaihteinen vaihteisto käyttää kuivapohjaista öljyjärjestelmää, joka vähentää kitkahäviöitä. Yhdistetty teho on 422 hevosvoimaa (456 hv laukaisutilassa), mikä on Audin mukaan riittävän tehokas kiihdyttämään Q6 e-tron Quattron 60 mph:iin 5,0 sekunnissa. Muilla markkinoilla on hieman pienempi teho 382 hv, joten jee Amerikka! Alla olevassa kuvassa oleva SQ6 nostaa tehon 483 hv:iin (510 hv käynnistystilassa) ja vähentää kiihtyvyysaikaa 4,2 sekuntiin.

Takamoottori aktivoituu ensimmäisenä kiihdytettäessä pysähdyksestä, ja etumoottori antaa lisätehoa pian sen jälkeen. Kaasua nostettaessa jarrun regenerointi on myös kaksivaiheinen prosessi, jossa takamoottori kytkeytyy ensin. Kun tarvitaan aggressiivisempaa jarrutusta, etujarrupalat aktivoituvat ensimmäisenä parhaan jarrutustehon saavuttamiseksi. Useimmissa tapauksissa 95 prosenttia jarrutuksista voidaan suorittaa käyttämättä koskaan fyysisiä jarrupaloja, mikä luottaa suuresti regeneraatioon ja tehokkuuden parantamiseen. Ensimmäistä kertaa Audin sähköautovalikoimassa Q6 e-tron pystyy ajamaan yhdellä polkimella.

Se kuulostaa melko monimutkaiselta, mutta käytännössä et koskaan tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu, koska nämä toimet tuntuvat saumattomilta ratin takaa. Yhden polkimen tila ei ole yhtä aggressiivinen kuin muut sähköautot, joten joudut joko aloittamaan hidastuksen aikaisemmin tai napauttamaan jarrupoljinta muutaman viimeisen jalan aikana. Lyhyellä ajomatkallamme autocross-radalla ajettavuus on tehokkaampaa kuin useimmat kuljettajat tarvitsevat, ja korin kallistuminen on havaittavissa kaarteissa. SQ6 e-tron on valinta niille, jotka haluavat urheilullisempaa ajoa.

Paluu tehokkuuden pariin, komponenttien pitäminen viileinä on toinen tekijä. Moottorit estetään ylikuumenemiselta kiertävällä nesteellä, mikä mahdollistaa vähemmän harvinaisten maametallien käytön ja auttaa pitämään kustannukset alhaisina. Akussa on monimutkainen putkisto, joka työntää jäähdytysnesteen pakkauksen lattian läpi varmistaen optimaaliset käyttölämpötilat parantaen kantamaa ja latausta. Se myös pidentää akun käyttöikää. Audi arvioi, että Q6 e-tron Quattro palauttaa yli 300 mailia yhdellä latauksella, mikä ylittää Q4 e-tronin 265 mailin arvion ja täyttää tai ylittää Q8 e -tronin 300 mailia. SQ6:n arvioita ei ole vielä saatavilla.

Latauksesta puheen ollen, Q6 e-tron pystyy DC-pikalataukseen jopa 270 kW:n teholla, minkä pitäisi saada akku 10 %:sta 80 %:iin 21 minuutissa. Jos käytät 400 voltin laturia , voit hyödyntää pankkilatausta, jossa 800 voltin akku on jaettu kahdeksi 400 voltin akuksi, jotka voivat ladata rinnakkain. Tyypillisessä kodin vaihtovirtalaturissa e-tronin maksimiteho on 9,6 kW. Ainakin ensimmäisen mallivuoden aikana Q6:ssa on yhteinen CCS-portti ajoneuvon kummallakin puolella. DC-pikalatauspistoke on kuitenkin vain kuljettajan puolella. Suunnitelmissa on siirtyä NACS Tesla -tyyppisiin latausportteihin aikaisintaan vuonna 2026. CCS-porttien omistajien saatavilla on sovitin, jotta he voivat hyödyntää NACS-infrastruktuuria myöhemmin.

Kuten yläosassa todettiin, vuoden 2025 Audi Q6 e-tron ei kirjoita EV-kirjaa uudelleen millään valtavilla innovaatioilla. Sen sijaan se edistyy tasaisesti lukuisilla pienemmillä parannuksilla koko voimansiirrossa, jotka lisäävät suuremman kumulatiivisen päivityksen. Tehokkuus on ehdottomasti pelin nimi täällä, sekä valikoiman että hinnan suhteen, vaikka virallista Yhdysvaltain hinnoittelua ei ole vielä ilmoitettu. Euroopassa Q6 e-tron Quattron hinta alkaa 74 700 eurosta ja SQ6 e-tronista 93 800 eurosta, kun ne tulevat myyntiin tänä kesänä. He saapuvat osavaltioon vuoden 2024 lopussa.

Riya
+ posts
Hei siellä! Olen Riya Singh, omistautunut äiti kokopäiväisessä seikkailussa ja osa-aikainen kotitalouspäällikkö. Äitiyden kauniissa kaaoksessa jongleeraaminen on vahvuuteni, ja minulla on ilo luoda rakastava koti perheelleni. Vanhemmuuden lisäksi kiinnostukseni kohteina ovat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden monipuoliset maisemat. Olipa kyseessä vangitseva elokuva, pysyminen ajan tasalla automaailman uusimmista asioista, ajatuksia herättäviin poliittisiin keskusteluihin osallistuminen tai lohdutuksen etsiminen hengellisistä pyrkimyksistä, arvostan elämän monipuolisuutta. Liity kanssani tälle matkalle, jossa äitiyden roolit ja kotitalouden johtaminen kietoutuvat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden kiehtoviin alueisiin. Jaetaan tarinoita, oivalluksia ja naurua matkan varrella!

Leave a Comment