2024 Kia ​​Sorento Review: Tarina kahdesta Sorentosta

Dumber

Plussat: Saatavilla olevat hybridit; mitat voivat olla “Goldilocks” juuri oikean kokoisia monille; erinomainen tekniikka

Miinukset: hidas perusmoottori; hybridejä ei päivitetä vuodelle 2024; ahdas kolmas rivi kolmiriviselle maastoautolle

Kia Sorentoa on päivitetty laajasti vuodelle 2024. Se myös kulkee pääosin ennallaan. Häh?

Pelkästään bensiinikäyttöiset versiot saavat joukon päivityksiä ja parannuksia, mukaan lukien rohkeampi muotoilu, uusi tekninen käyttöliittymä, joka on koteloitu liukkaan kaarevan kotelon sisään, lisäominaisuuksia ja uuden kestävän X-Pro-varustelutason. 2024 Kia ​​Sorento Hybrid ja Plug-in Hybrid eivät saa mitään näistä, ja ne ovat sama keskikokoinen, kolmirivinen maastoauto, jonka voit saada viime vuosimallin. He saavat samat päivitykset, miinus X-Pro, vuodelle 2025.

Joten on kysyttävä: pitäisikö sinun odottaa niitä? Emme ole täysin testanneet päivitettyä 2024 Sorentoa muuta kuin uutta X-Pro-verhoilua, mutta olemme nähneet sen henkilökohtaisesti, mukaan lukien sisätilat, ja vaikka ohjaamossa on varmasti enemmän “vau”-tekijää tuon suuren, ympärillä paneeli, se ei ole merkittävä harppaus yli siitä, mikä oli jo aika hienoa. Sorentolla oli (ja hybrideillä on edelleen) yksi parhaista auton sisäisistä teknologiasviiteistä – ja päivitetty infotainment-järjestelmä tuntuu melko tutulta, vaikka se hyötyykin nyt radiopäivityksistä. Mitään huomionarvoisia mekaanisia päivityksiä ei myöskään ole, off-road-suuntautunutta X-Proa lukuun ottamatta, joten muun 2024 Sorenton malliston pitäisi teoriassa ajaa samalla tavalla. Hybridit ajavat täsmälleen samalla tavalla, mikä on hienoa.

Loppujen lopuksi tunnemme olomme turvalliseksi sanoessamme, että vuoden 2024 Kia ​​Sorento on edelleen yksi suosituimmista kolmirivisistä maastoautoistamme. Suhtaudumme hybrideihin myönteisesti, varsinkin kun sähköistetty perheajoneuvo on niin harvinaista. Arvostamme jokaista Sorenton välikokoa niille, jotka tarvitsevat enemmän tilaa ja istumapaikkoja kuin kaksiriviset kompaktit tarjoavat, mutta eivät halua mennä aina Telluride-kokoisiin perhekuljetuksiin. Yleisesti ottaen Sorento on hyvin pyöristetty, jota päivitysten ei pitäisi muuttaa… riippumatta siitä, milloin ne tapahtuvat.  

Sisustus ja tekniikka    |   Matkustaja- ja rahtitila    |   Suorituskyky ja polttoainetalous

Millaista on ajaa    |   Hinnoittelu ja leikkaustasot    |   Törmäysluokitukset ja turvallisuusominaisuudet

2025 Kia Sorento PHEV ja 2024 Kia ​​Sorento PHEV

Mitä uutta vuodelle 2024?

Pelkästään kaasukäyttöiset Sorento-verhoilut saavat uuden etuosan ja lievästi virkistyneen takatyylin. Sisällä on uusi infotainment-järjestelmä, jossa on seuraavan sukupolven käyttöliittymä, suuremmat näytöt koteloituina yhteen kaarevaan koteloon ja langattomat Apple/Android-yhteydet kauttaaltaan. Uusi X-Pro-varustelutaso debytoi, ja se perustuu nykyiseen X-Line-malliin, jossa on BF Goodrich -maastorenkaat, joissa on 17 tuuman renkaat. Voit lukea lisää näistä muutoksista vuoden 2024 Kia ​​Sorento -esikatselussamme ja lukea vuoden 2024 Sorento X-Pron ensimmäisestä asemastamme .

Sorento Hybrid ja Plug-In Hybrid pysyvät käytännössä ennallaan vuonna 2024, mutta saavat yllä olevat tyyli- ja infotainment-päivitykset vuodelle 2025. Näet visuaaliset muutokset yllä.

Millaisia ​​ovat Sorenton sisustus ja autotekniikka?

Kuten edellä todettiin, sisätilat vaihtelevat voimansiirron mukaan. Päivitetty muotoilu (ylhäällä ruskea) on tyylikkäämpi, ja siinä on ohuet ovelta ovelle ulottuvat tuuletusaukot, kosketusherkät valikkopainikkeet ja vau-hetkeen kaareva infotainment-paneeli. Hybridien siirrettävässä suunnittelussa (yllä valkoinen ja sininen) on kahdeksan tuuletusaukkoa, fyysisiä painikkeita, perinteinen instrumenttibinnacle ja kojelaudan näyttö. Se ei todellakaan näytä yhtä hyvältä, mutta ajattelimme myös, että se näytti aika hyvältä ennen ja näyttää edelleen. Nuo kosketusherkät valikkopainikkeet ovat myös rakkaus- tai vihaa -ominaisuus muissa Kioissa (hate-’em-ryhmä näyttää olevan ihmisiä, jotka säätelevät usein ilmastointijärjestelmää), joten riippuen siitä, mitä haluat näkemyksen mukaan toiminnallisuus voisi itse asiassa olla huonompi. Sorenton laadukkaat materiaalit ja vankka rakennuslaatu ovat kuitenkin samat molemmissa.

Tekniikka on täysin erilaista. Hybridissä on perinteiset mittarit vakiona EX:ssä ja täysin digitaalinen kojetaulu SX:ssä. Molemmissa on sama 10,25 tuuman infotainment-näyttö, jossa on käyttäjäystävällinen, monipuolinen käyttöliittymä, joka on modernimpi kuin monien muiden autonvalmistajien infotainment-järjestelmät. Päivitetyistä vain kaasuversioista löytyvä uusi käyttöliittymä on luonnollisesti poikkeama suunnittelun suhteen, mutta rajoitettu testauksemme osoitti, että se ei ole toiminnallisesti kovinkaan poikkeava. Päivitettyä järjestelmää tukee 12,3 tuuman infotainment-näyttö. Toista 12,3 tuuman näyttöä käytetään SX- ja SX Prestigen kojetaulussa. Näyttää siltä, ​​​​että LX-, S- ja EX-varustetasoille on edelleen olemassa analogisia mittareita, mutta emme ole vielä nähneet kuvia siitä, kuinka se toimii uuden kaarevan näytön kotelon kanssa.  

Kuinka suuri Sorento on?

Sorentossa on kolme istuinriviä, ja sitä pidetään keskikokoisena  crossoverina , mutta se on huomattavasti pienempi kuin muut sellaisiksi kuvatut ajoneuvot. Se on 8 tuumaa lyhyempi kuin Telluride ja 4 tuumaa kapeampi, mikä on merkittävää. Siinä on myös lähes 2 tuumaa vähemmän kolmannen rivin jalkatilaa (sekä istuin, joka on  paljon  lähempänä lattiaa ja siksi vähemmän mukava) ja 3,1 tuumaa vähemmän keskirivin olkatilaa. Nämä ovat kaksi ulottuvuutta, jotka todennäköisimmin vaikuttavat, kun lastataan ihmisiä. Kaiken kaikkiaan Telluride on yksi segmentin suurimmista ajoneuvoista, eikä Sorento ole kovin  kaukana  vauhdista. Siinä on jopa enemmän tilaa kolmannessa rivissä kuin  Toyota Highlanderissa . On myös tärkeää huomata, että Sorenton ulkomitat ovat periaatteessa samat kuin kaksirivisissä keskikokoisissa crossovereissa – siten kolmatta riviä voidaan pohjimmiltaan ajatella bonusominaisuudena satunnaiseen käyttöön.

Yksi asia pitää mielessä: Toisen rivin penkki on valinnainen useimmissa verhoiluissa, mikä tarkoittaa, että kyydissä on usein vain kuusi paikkaa toisen rivin kapteenin tuoleilla ja kahden hengen kolmas rivi. Useimmissa kolmirivisissä crossovereissa nykyään on turvavyöt seitsemälle tai kahdeksalle riippuen keskimmäisestä istuinrivistä. Pääsy kyseiseen kolmanteen riviin voisi myös olla parempi, koska toinen rivi ei jätä paljon aukkoa eteenpäin liukuvana.

Tavaratila  , jossa kolmas rivi on laskettu (38,4 kuutiojalkaa) ja kaikki istuimet madallettuina (75,5) on parempi kuin mitä saat useimmissa kaksirivisissä keskikokoisissa katumaastureissa (ja hieman parempi kuin  Honda CR-V:ssä tai Toyota RAV4 ). Se, missä se todella kärsii suhteessa muihin kolmirivisiin crossovereihin, on tavaratila korotetun kolmannen rivin takana. Sen pelkkä 12,6 kuutiojalka jäljittää huomattavasti kaikkia näitä isompia kolme riviä, ja todellisten matkatavaroiden perusteella siihen  mahtui  tuskin  kaksi käsimatkatavaraa testiimme . Sellaisenaan kaikkien kolmen rivin käyttäminen on jotain, jota ei todennäköisesti tehdä pitkillä matkoilla, ellei perheesi pakata  todella kevyesti tai investoi kattotelineeseen. Jos tämä investointi vaikuttaa todennäköiseltä, tiedä, että X-Line on nostanut kattokaiteet (kuvassa alla), mikä yleensä helpottaa sitä.

Mitkä ovat Sorenton polttoainetaloutta ja suorituskykyä koskevat tiedot?

Vuoden 2024 Sorento LX- ja S-varustelutasoissa on vakiona 2,5-litrainen rivineliö, joka tuottaa 191 hevosvoimaa ja 181 paunaa jalan vääntömomenttia. Perinteinen kahdeksanvaihteinen automaatti ja etuveto ovat vakiona, ja neliveto on lisävaruste. Vaikka moottorin teho on samanlainen kuin CR-V: ssä tai RAV4: ssä, Sorenton suurempi paino johtaa hitaampaan kiihtyvyyteen – Kia sanoo, että tämä moottori saa Sorenton 0-62 mph (100 km/h) 9,5 sekunnissa. Kia arvioi polttoainetaloudellisuudeksi 23 mpg kaupungissa, 31 mpg moottoritiellä ja 26 mpg yhdistettynä FWD:llä ja 23/28/25 AWD:llä.

Kaikissa muissa varusteissa on 2,5-litrainen turboahdettu rivineliö, joka tuottaa 281 hv ja 311 lb-ft vääntömomenttia – teho on suurempi kuin isompien kolmirivisten SUV-autojen. Sen aika 0-62 on 7,4 sekuntia, mikä on kilpailukykyisempi, mutta tuskin silmiä hivelevä ottaen huomioon käytettävissä olevan tehon ja sen, kuinka nopea se tuntuu heti linjalta. Suuri kiitos kuuluu tälle vääntömomentille. Tämä moottori on yhdistetty kahdeksanvaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston kanssa, joka toimii kaikissa tarkoituksissa kuten mikä tahansa vanha automaatti. Kia arvioi polttoainetaloudellisuudeksi 20 mpg kaupunkia, 29 mpg moottoritietä ja 23 mpg yhdistettynä FWD ja 20/27/23 AWD.

Vakiomallissa Sorento Hybridissä on 1,6-litraisen neljän rivimoottorin ja yhden sähkömoottorin yhdistelmä, joka tuottaa 227 hv ja 258 lb-ft vääntömomentin. Toisin kuin useimmat muut hybridit, se luottaa perinteiseen kuusivaihteiseen automaattivaihteistoon, minkä ansiosta se tuntuu hieman normaalimmalta ratin takana. Sen aika 0-62 osuu kahden yllä olevan moottorin väliin 8,6 sekunnissa. EPA:n polttoainetalousarviot vuodelle 2024 ovat 39 mpg kaupungissa, 35 mpg moottoritiellä ja 37 mpg yhdistettynä FWD:llä ja 36/33/34 AWD:llä.

Vuoden 2024 Sorento PHEV on ladattava hybridi (alla valkoinen), joka käyttää samaa kaasumoottoria, mutta saa tehokkaamman sähkömoottorin ja isomman  akun  , joka, kuten nimestä voi päätellä, voidaan täydentää kytkemällä pistorasiaan. Teho on 261 hv ja 258 lb-ft vääntömomentti. Se voi matkustaa EPA:n arvion mukaan 32 mailia pelkällä sähköllä, mikä on hyvä niin suurelle PHEV:lle. Se saa EPA :lta 79 mailia/gallonaa vastaavan arvosanan  . Sen kiihtyvyyden tulisi olla sama kuin tavallisessa hybridissä.

Millaista Sorentossa on ajaa?

Vaikka emme ole vielä ajaneet pelkällä kaasulla toimivilla 2024 Sorento -malleilla muulla kuin uudella X-Pro-verhoilulla, mikään paitsi uusi off-road-tyylinen varustelu osoitti, että se ajaa täysin eri tavalla kuin viime vuonna. Sellaisenaan voit odottaa ajon ja ajettavuuden vaihtelevan keskimääräisestä keskinkertaiseen versiosta riippuen. X-Linesillä on suurempi maavara ja siksi korkeampi jousitus, jonka huomaat ehdottomasti, koska se tuntuu hieman raskaalta ja alttiimmaksi rungon kallistumiseen. Maastorenkailla ajava X-Pro ei kärsi paljoa nuhjuisemman kumin ja korkeamman sivuseinän vuoksi (toisin kuin suuremman Telluride X-Pron heikentynyt ajon laatu). Toisen viimeistelytason valitseminen puhdistaa nämä kehon liikkeet hieman. Huomaat myös, että Sorento on ratin takana pienempi ajoneuvo kuin Telluride tai muut kolmiriviset crossoverit. Samaan aikaan se tuntuu niin sanotusti hieman oleellisemmalta ja laadukkaammalta kuin Hyundai Tucsonin tai Toyota RAV4:n kaltaiset kompaktit katumaasturit.

Lopulta suurin ero on voimansiirron valintasi. Odota perusmoottorin olevan hirvittävän hidas (sanomme “odota”, koska emme ole koskaan testaanneet sellaista), kun taas turbo esittelee vakavaa sisua. Sen 281 hv ja 311 lb-ft on hirveän paljon syötettäväksi pelkästään etupyörien läpi, ja ei ole yllättävää, että testaamamme etuvetoinen Sorento EX osoitti runsaasti vääntömomenttiohjausta kiihdytettäessä voimakkaasti pysähdyksestä tai sammutettaessa moottoria kulma. Lisäksi joudut olemaan vuorovaikutuksessa ajonvakautusjärjestelmän kanssa useammin, etenkin liukkailla pinnoilla. Saatavilla olevan nelivetojärjestelmän ansiosta Turbo Sorento tuntuu vähemmän kiihkeältä linjan ulkopuolella ja huomattavasti varmempana liukkaissa olosuhteissa. Sorenton kaksoiskytkinautomaattinen manuaalivaihteisto on epätyypillinen valinta perheen katumaasturille ja käyttäytyy yleensä normaalin automaattivaihteiston tapaan, vaikka saatat huomata, että se rullaa hieman taaksepäin kaltevissa paikoissa ennen kuin se kytkeytyy nopeasti käyttöön, kuten taitava manuaalivaihteiston kuljettaja saattaa. Ennen kuin meille kävi niin, olimme viettäneet viikon täysin unohtamatta, että Sorentolla oli DCT.

Hybridi on epäilemättä parempi valinta – vaikka joutuisit elämään viime vuoden suunnittelun ja tekniikan kanssa. Siinä ei ole ei-hybriditurbomoottorin suoraa murinaa, mutta sen 227 hevosvoimaa ja 258 punnan jalkaa eivät ole löysät. Ja koska siinä on sekä sähkömoottori että turboahdin, se tarjoaa suuren osan vääntömomentista alhaisella kierrosluvulla, mikä helpottaa kiihtyvyyttä. Siinä on myös kuusivaihteinen automaatti DCT:n sijaan. Tuloksena on paljon sujuvammat vaihdot ja vähemmän niitä, vaikka muutosten tekeminen on hidasta. Ja tietysti hybridi saa huomattavasti paremman polttoainetalouden kuin pelkkä kaasukäyttöinen Sorentos.

Plug-In Hybrid tarjoaa täsmälleen saman kokemuksen, kun sen 32 mailia sähköllä on käytetty loppuun. Vaikka se on noin, se voi kuitenkin tarjota sähköauton hiljaisen ja iskevän kiihtyvyyden . Jos pystyt pitämään sen kytkettynä yöllä ja voit tehdä edestakaisen työmatkan sen kantaman sisällä, tämän pitäisi olla se tapa, jolla koet PHEV:n suurimman osan ajasta. On kaksi asiaa, jotka on pidettävä mielessä. Ensinnäkin siinä on edelleen kuusivaihteinen automaatti, mikä tarkoittaa, että koet vaihteiden vaihtamista, kun olet vain sähkötilassa. Se tuntuu täysin normaalilta niille, jotka tulevat kaasukäyttöisestä autosta, ja täysin oudolta, jos sinulla on kokemusta täydestä sähköautosta. Toiseksi kaasumoottori käynnistyy automaattisesti, jos tarvitset voimakkaampaa kiihdytystä.

Mitä muita Kia Sorento -arvosteluja voin lukea?

2024 Kia ​​Sorento X-Pro First Drive -arvostelu: Päivitetystä keskikokoisesta autosta tulee kovempaa ja teknisempää

Tämä perheystävällinen kolmirivinen maastoauto saa off-road-päivityksiä, jotka eivät rankaise ajoa.

 

2024 Sorento SX Prestige X-Pro
2024 Sorento SX Prestige X-Pro

Katso 28 valokuvaa

 

 

2022 Kia Sorento Plug-In Hybridin tietesti

Sorento Plug-In Hybrid teki meihin suuren vaikutuksen, mutta valittelimme, että oli lähes mahdotonta saada takaisin syyskuussa 2022. Nämä saatavuusongelmat ovat sittemmin lieventyneet jossain määrin.

 

Kia Sorento matkatavaratesti

Koska se on yksi pienimmistä kolmirivisistä SUVeista, ei pitäisi olla yllättävää, että Sorentossa on yksi pienimmistä tavaratiloista korotetun kolmannen rivinsä takana. Testaamme, kuinka paljon mahtuu kaikkiin istuimiin nostettuna ja kuinka paljon on mahdollista, jos laitat 50/50-jaetun kolmannen rivin toisen puolen alas.

2021 Kia Sorento SX Prestige X-Line Road Test

Tarkastelemme huippuluokan SX Prestigen X-Line-versiota. Vaikka pidimme siitä, valittelimme, että X-Line oli yksinomaan kalleimmille varustetasoille. Näin ei enää ole.

2021 Kia Sorento First Drive Review

Ensimmäinen arvostelumme Sorenosta, mukaan lukien ajokokemukset EX:stä ja SX Prestigestä, molemmissa turbomoottorilla. 

Mikä on 2024 Sorento hinta ja missä se on rakennettu?

Sorento-hybridit valmistetaan Hwasungissa Etelä-Koreassa, kun taas vain kaasukäyttöiset Sorento-mallit valmistetaan West Pointissa, Georgiassa. Näin on aina ollut; sillä ei ole mitään tekemistä mallivuoden vaihdon kanssa.

Täydellinen hinnoittelu vuoden 2024 Sorento-kokoonpanolle seuraa. Alla olevat hinnat sisältävät 1 375 dollarin kohdemaksun.

LX FWD: 33 365 $
S FWD: 35 765 $
S AWD: 37 765 $
EX FWD: 39 365 $
EX X-Line AWD: 43 065 $
SX FWD: 43
065 $ SX X-Line AWD: 43 065
$ SX X-Line AWD: $ 44,86
S6-7 X5: 44,86 X5 X5-4 Pro AWD: 48 765 dollaria

Hybrid EX FWD: 38 015 $
Hybrid EX AWD: 40 315 $
Hybrid SX Prestige AWD: 43 815 $

PHEV SX Prestige AWD: 51 315 dollaria

Voimansiirtovaihtoehtojen ja tavanomaisen tikapuumaisen varustelutason lisäyksen lisäksi jokaisella varustetasolla on joitain perustavanlaatuisia eroja, jotka on huomioitava. Kuten hinta ja nimi antavat ymmärtää, SX Prestige olisi ylellisyyteen suuntautunut sisustus. X-Line on seikkailuvaihtoehto ulkokäyttöön, ja siinä on ylimääräinen sentin maavara, monipuolisemmat korotetut kattokaiteet ja järeämmät muotoiluvihjeet. Uusi X-Pro menee pidemmälle lisäämällä BFGoodrich-maastorenkaat 17 tuuman renkaisiin.

Mitkä ovat Sorenton turvallisuusluokitukset ja kuljettajaa avustavat ominaisuudet?

Sorenton mukana ei ole vain paljon kuljettajaa avustavia järjestelmiä, vaan ne ovat alan parhaita suoritettuja. Näitä ovat etutörmäysvaroitus automaattisella hätäjarrutuksella ja jalankulkijan tunnistimella, kaistanpitoavustin, kuljettajan tarkkaavaisuuden varoitusjärjestelmä ja takamatkustajien hälytysjärjestelmä. Kaikki paitsi LX saavat myös kuolleen kulman ja takaristeysvaroituksen, takapysäköintitunnistimet ja Safe Exit Assist -avustimen (varoittaa takapenkillä matkustavia takaa lähestyvästä liikenteestä). EX- ja SX-varusteiden etutörmäysvaroitusjärjestelmä voi havaita pyöräilijät ja eteenpäin kulkevan poikkiliikenteen. S-, EX-malleihin, kaikkiin hybrideihin ja PHEV-malleihin sisältyvät mukautuva vakionopeudensäädin, jossa on stop-and-go-ominaisuus ja kaistakeskittyvä ohjausavustin. Pelkästään kaasukäyttöiset SX ja SX Prestige saavat uudemman, päivitetyn mukautuvan vakionopeudensäätimen, joka säätää kiihtyvyyssuuntauksiaan kuljettajan tarkkailun perusteella.

Insurance Institute for Highway Safety valitsi Sorenton vuoden 2022 parhaaksi turvallisuusvalinnaksi sen parhaan mahdollisen suorituskyvyn perusteella kaikissa törmäystesteissä ja riittävän korkeiden pistemäärien perusteella sen törmäysten välttämistekniikassa. Nämä törmäystestin tulokset säilyvät vuodelle 2024. Etuosan uudelleensuunnittelu voi kuitenkin muuttaa ajovalojen tuloksia. Aiemmin SX ja SX Prestige saivat parhaan mahdollisen “hyvän”, kun taas kaikki muut saivat “huono”. NHTSA- törmäystesteissä viime vuoden Sorento sai neljän tähden yleisarvosanan viidestä neljän tähden etu- ja viiden tähden sivuluokituksen.

Website | + posts

Hei ystävät, nimeni on Dumber ja olen kotoisin Gurugramista, Haryanasta. Pidin autoista ja puhelimista lapsuudesta asti kovasti, siksi harrastukseni ja intohimoni toteuttamiseksi olen alkanut työskennellä Headline Dekhon parissa. Tässä pyrin antamaan sinulle tietoa uudesta tekniikasta ja ajoneuvoista. Kiitos

Leave a Comment