Drone-toimitus: Kuluttajat haluavat sen, jälleenmyyjät tekevät sen tapahtuvaksi

Riya

Vuonna 2020 Walmart ilmoitti tekevänsä yhteistyötä drone-toimituspalvelun Ziplinen kanssa tarjotakseen tilattavia terveys- ja hyvinvointituotteiden toimituksia. CNBC:n raportin mukaan suunnitelmana on laajentaa ja tarjota kaikkia tavaroita dronetoimituksena. Se oli toinen drone-ilmoitus Walmartille saman vuoden syyskuussa. Ensimmäinen oli elintarvike- ja kotitaloustuotteiden pilottiprojekti Flytrexin kanssa.

“Emme koskaan lakkaa tutkimasta ja oppimasta siitä, mikä on seuraavaksi paras teknologia ja kuinka voimme käyttää sitä palvellaksemme paremmin asiakkaitamme nyt ja tulevaisuudessa”, Walmartin asiakastuotteiden johtaja Tom Ward sanoi lehdistössä. lausunto.

Tammikuussa 2021 Federal Aviation Administration aloitti sääntöjen julkaisemisen , jotka sallivat drone-toiminnan yöllä ja asuinalueiden päällä.

“Uudet säännöt antavat tilaa droonien integroimiselle ilmatilaamme ottamalla huomioon turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet”, FAA:n johtaja Steve Dickson sanoi lausunnossaan. “Ne vievät meidät lähemmäksi päivää, jolloin tulemme näkemään rutiininomaisemmin drone-operaatioita, kuten pakettien toimittamista.”

Viime huhtikuussa Alphabet, Googlen emoyhtiö, käynnisti dronetoimituksen Dallas-Fort Worthissa. Engadget- raportin mukaan se merkitsi yhtiön ensimmäistä drone-toimitusta suuressa Yhdysvaltain kaupungissa .

“Tämän palvelun myötä DFW-alueesta tulee maailman suurin metroasema ja ensimmäinen Yhdysvalloissa, jossa on mahdollisuus tilata dronetoimitukseen”, yhtiön tiedottaja sanoi sähköpostissa The prime customer -lehdelle. on Walgreens , ja drooneja lavastetaan kauppojen parkkipaikoille. Palvelu toimittaa uutisraportin mukaan myös jäätelöä, Easyvet-eläinlääkkeitä ja ensiapulaukkuja.

Toukokuussa Walmart ilmoitti yhteistyössä DroneUpin kanssa laajentavansa drone-toimitusverkostoaan 34 toimipisteeseen kuudessa osavaltiossa tänä vuonna. Laajennus tarjoaa palvelun 4 miljoonalle yhdysvaltalaiselle kotitaloudelle ja mahdollisuuden toimittaa yli miljoona tuotetta vuoden sisällä Walmart-blogiviestin mukaan.

Kuukautta myöhemmin Amazon ilmoitti käynnistävänsä drone-toimituksen Kaliforniassa, mikä merkitsi jälleenmyyjän ensimmäistä dronedebyyttiä Yhdysvalloissa. Uutiset tulivat melkein 10 vuotta sen jälkeen, kun Amazon ilmoitti ensimmäisen kerran napauttavansa droneja toimitettavaksi. WSJ:n raportin mukaan Amazon aloitti dronetoimitukset yhdeksän vuotta sitten Englannissa ja sai kaksi vuotta sitten FAA:n hyväksynnän USA:n käyttöönotolle .

Jokaisella drone-strategialla vähittäiskauppiaat asettavat suuren panoksen – että kuluttajat ottavat vastaan ​​drone-toimituksen. Ja toistaiseksi heidän odotuksensa ovat täyttyneet.

Kuluttajien rakkaus dronea kohtaan

Lähes puolet, 48 prosenttia, kuluttajista on valmis maksamaan enemmän rahaa drone-toimituksesta, jos se tarkoittaa tavaroiden saamista tunnissa, Smartyn toukokuun lopulla tekemän tutkimuksen mukaan.

Uudempi Auterionin heinäkuussa tekemä tutkimus, jossa kyselyyn osallistui yli 1 000 yhdysvaltalaista kuluttajaa, joista suurin osa amerikkalaisista, 58 %, suosii drone-toimituksia ja vielä enemmän, 64 %, uskoo, että droonit ovat vaihtoehto kotiin toimitettavaksi lähitulevaisuudessa. . Lähes puolet kyselyyn vastanneista, 47 prosenttia, sanoi tekevänsä ostoksen tietystä jälleenmyyjästä drone-toimitusohjelman ansiosta.

Pohjimmiltaan amerikkalaiset valmistautuvat sisällyttämään droonien toimituksen vähittäiskaupan kautta saatavien vaihtoehtojen luetteloon – 32 % uskoo sen olevan mahdollista nyt tai yhden tai kahden vuoden sisällä, 18 % suunnittelee kolmesta neljään vuodeksi ja 14 % odottaa, että droonit pudottavat paketteja 5-10 sisällä. vuotta.

Silti on edelleen huomattava määrä, 36 prosenttia, epäilevästi droonien toimittamista vedoten mahdolliseen hallituksen paheksuntaan ja julkisuuteen. Ja 16 % ei halua dronetoimituksen olevan minkäänlainen vaihtoehto.

Mutta Lorenz Meier, yksi Auterionin perustajista ja toimitusjohtaja, odottaa, että epäilyttävä väestö vähenee nopeasti, ja toteaa, että drone-toimitus on ollut osa vähittäiskauppiaiden toimitusvuoropuhelua jo vuonna 2016, koska Amazonin Prime Air on tutkinut konseptia. Auterion rakentaa avoimen lähdekoodin ohjelmistoja mobiilirobotiikka- ja drone-valmistajille.

“Sittemmin sen toteuttamiseen tarvittava teknologia on kypsynyt, ja yleisö on saanut yhä positiivisemman käsityksen konseptista. Amerikkalaiset ovat valmiimpia siihen, että droonit toimittavat pakettejaan, ja jälleenmyyjät, jotka ottavat käyttöön ja skaalaavat droonien toimitusohjelmia, huomaavat itsensä. edelläkävijä Cargo on ensimmäinen tapaus, jossa useimmat ihmiset kokevat suoraan lentoliikenteen ja autonomisten järjestelmien voiman – missä droneista tulee konkreettinen, jokapäiväinen todellisuus”, hän kertoi Retail Customer Experiencelle sähköpostihaastattelussa.

Haasteita pelissä

Varhain tunnistetut suuret haasteet ratkaistaan ​​Meierin mukaan nopeasti.

“Rastidroonit pystyvät nyt ymmärtämään ympäristöä tarkasti, kommunikoimaan ohjausohjelmiston kautta yhteisellä kielellä ja ennustamaan turvalliset laskeutumispaikat reaaliajassa nopeaa pakettien toimitusta varten, mikä vastaa aiempien teknologisiin haasteisiin droonien toimittamisessa. Sääntely on kuitenkin myöhässä. tekniikan vauhti”, hän sanoi.

Myös ilmatilassa ja vaatimuksissa ollaan tekemässä suuria siirtoja, kuten etätunnuksen käyttöönotto, droonien sähköinen rekisterikilpi ja suurempi läpinäkyvyys sekä perusta kunnolliselle yhteyksille ja ilmatilatietoisuudelle.

“Nämä yksittäiset vaiheet auttavat lisäämään, syvempään ja erittäin turvalliseen ilmatilan integrointiin, mikä nopeuttaa drone-toimitusverkostojen käyttöönottoa vähittäistoimituksissa”, Meier sanoi. “Jotta kaikki tämä data ja tiedonvaihto, jotta monet eri kokonaisuudet voisivat kommunikoida ja muodostaa yhteyden toisiinsa, se tarvitsee käyttöliittymän ja yhtenäisen ohjelmistoalustan.”

Vaikka kuluttajien rakkaus kasvaa, jälleenmyyjät kohtaavat edelleen joitain esteitä drone-toimitusstrategian kanssa. Mutta nämäkin ongelmat, Meier sanoi, ratkaistaan ​​myös lähitulevaisuudessa.

“Näemme, että vähittäiskauppiaat ottavat käyttöön drone-toimituksen lisääntyneen tehokkuuden. Vaikka liikenne on ruuhkaa ja polttoaineiden hinnat vaihtelevat, ilmatila on valtava ja yhä helpommin saavutettavissa. Vähentää riippuvuutta kaasukäyttöisistä jakeluajoneuvoista, joissa on kova, ympäristöystävällinen lasti, droonit ovat viime kädessä turvallisempi, joustavampi ja kustannustehokkaampi lähestymistapa toimitukseen”, hän sanoi.

Meier uskoo, että dronejakelua käyttävien jälleenmyyjien määrä kasvaa, kun epäilevät kuluttajat ymmärtävät mukavuuden ja edut.

“Kotitoimituksesta on tullut uusi lähikauppa, jossa päivittäistavarat, vaatteet, taloustavarat ja elintarvikkeet johtavat toimitustilauksia yli 80 %:lle amerikkalaisista. Odotamme, että drone-toimituksesta tulee kuluttajien suosituin toimitustapa, mikä luo parempia ostokokemuksia molemmille. lyhentää toimitusaikoja ja tuo positiivisia vaikutuksia ympäristöön”, hän sanoi.

Riya
+ posts
Hei siellä! Olen Riya Singh, omistautunut äiti kokopäiväisessä seikkailussa ja osa-aikainen kotitalouspäällikkö. Äitiyden kauniissa kaaoksessa jongleeraaminen on vahvuuteni, ja minulla on ilo luoda rakastava koti perheelleni. Vanhemmuuden lisäksi kiinnostukseni kohteina ovat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden monipuoliset maisemat. Olipa kyseessä vangitseva elokuva, pysyminen ajan tasalla automaailman uusimmista asioista, ajatuksia herättäviin poliittisiin keskusteluihin osallistuminen tai lohdutuksen etsiminen hengellisistä pyrkimyksistä, arvostan elämän monipuolisuutta. Liity kanssani tälle matkalle, jossa äitiyden roolit ja kotitalouden johtaminen kietoutuvat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden kiehtoviin alueisiin. Jaetaan tarinoita, oivalluksia ja naurua matkan varrella!

Leave a Comment