2024 Mazda CX-5 -katsaus: Miksi hankkia vaihtoehto 1b, kun 1a istuu juuri siinä?

Riya

Updated on:

Plussat: Kiinnostava ja hienostunut ajaa; ylellinen sisustus; vahva turbomoottori; hyvännäköinen; parhaat törmäyspisteet

Miinukset: Hybridiä ei ole saatavilla; polarisoiva infotainment-järjestelmä; vähän pieni; ei niin hyvä kuin CX-50

Mitä tarkalleen ottaen saat numerolla 0? Yleensä määritelmän mukaan ei mitään. Mutta mitä tulee Mazdan kompakteihin SUV-autoihin, vuoden 2024 Mazda CX-5 ei ole yhtä houkutteleva kuin sen uudempi sisarus CX-50 . Molemmilla on samat hyvät ja huonot puolet, ja molemmat edustavat urheilullisempaa ja laadukkaampaa segmenttiä, joka koostuu enimmäkseen perhekeskeisistä tai ulkoilmaseikkailuista. Ne ovat jopa samankokoisia ja tarjoavat samat moottorivaihtoehdot. Mitä ihmeen eroa sitten on?

Pohjimmiltaan CX-50 on suunniteltu ja suunniteltu Pohjois-Amerikan markkinoille verrattuna globaalimpaan CX-5:een . Siksi se tarjoaa kaikki CX-5:n edut, mutta on hieman isompi, hienostuneempi ja pystyy ajamaan pidemmälle maastossa. Mielestämme se myös näyttää paremmalta. Ja se on valmistettu Amerikassa verrattuna Japanissa valmistettuun CX-5: een. Miksi sitten valita CX-5? Hieman halvempaa hintaa lukuun ottamatta jäämme raapimaan päätämme. Vaikka pidämme siitä teoriassa yhtä paljon kuin ennen CX-50:n julkaisua, ja silti arvostamme, että se iskee tunteellisempiin kuin maailman CR-V:t ja RAV4:t , pidämme CX-50:stä enemmän. Miksi valita vaihtoehto 1b, kun 1a on juuri siinä?

Sisustus ja tekniikka    |   Matkustaja- ja rahtitila    |   Suorituskyky ja polttoainetalous

Millaista on ajaa    |   Hinnoittelu ja leikkaustasot    |   Törmäysluokitukset ja turvallisuusominaisuudet

Mitä uutta vuodelle 2024?

Jokaisessa CX-5:ssä on nyt vakiona kosketusnäyttötoiminto, mutta vain käytettäessä Apple CarPlayta ja Android Autoa. Tämä on merkittävä toiminnallinen parannus, jota ei jaeta jokaisen Mazdan kanssa. Muut muutokset ovat minimaalisia, alkaen S-perusverhoilun katoamisesta – autovalmistajilta viime aikoina suosittu siirto, joka karsii matalalla roikkuvat, kyseenalaisen kannattavat hedelmät. Tämä tekee CX-5:stä 2 600 dollaria kalliimman käynnistää sen jälkeen, kun otetaan huomioon S Select -verhoilun hinnankorotus, joka on nyt lähtötason malli. Myös trimmausjärjestykseen on tehty muutoksia. Carbon Turbo palaa ja tuo mieleen Carbon Turbo Editionin, jota ei ole nähty mallivuoden 2021 jälkeen. Mazda julkaisee uusia väriyhdistelmiä tähän verhoiluun: 2024 Carbon Turbo tarjoaa erityisen Zircon Sand Metallic -maalin hintaan 450 dollaria ja terrakottanahkaisen sisustuksen, joka on sekoitettu mustaan ​​mokkanahkaan. Kuten ennenkin, se liukuu helpoimmaksi versioksi turboahdetulla 2,5-litraisella, nykyisen Turbo Premium -nimellä vuodelle 2024 ja huippuluokan Turbo Signaturen alle.

Millainen on CX-5:n sisustus ja autotekniikka?

CX-5:ssä on komea, korkeatasoinen muotoilu ja siihen sopivat materiaalit, ja se huokuu ensiluokkaista tunnelmaa, jota kukaan sen suorista kilpailijoista ei voi verrata (CX-50:n lisäksi). Sen ylemmillä varustelutasoilla on ympäriinsä lämmitetyt ja edestä tuuletetut istuimet sekä korkealaatuista nahkaa kontrastisilla ranskalaisilla ompeleilla. Signature saa ainutlaatuisen Catarra Brown Nappan -nahan, joka näkyy tässä. Pehmustettu ja ommeltu nahka kojelaudassa, ovissa ja keskikonsolissa on myös mukava kosketus, samoin kuin metalliseosverhoilu – erityisesti tuuletusaukot, jotka näyttävät työntyvän ulos kojelaudan sisältä. Tosin hienommat yksityiskohdat, kuten Signaturen puun näköiset verhoilut, puuttuvat alemmista varustelutasoista, mutta sisätilojen yleinen tunnelma pysyy korkeatasoisempana ja tyylikkäämpänä kuin useimpien kilpailijoiden – erityisesti Toyota RAV4:n ja Subaru Foresterin kaltaiset , jotka vaativat enemmän jalostusastetta. karu, utilitaristinen tunnelma.

Mazdan tekninen käyttöliittymä on erottuva siinä, että se käyttää keskikonsolin nuppiohjainta kosketusnäytön sijaan. Tämä ei tarkoita sitä, että Mazda olisi ajastaan ​​jäljessä, vaan tietoinen pyrkimys vähentää kuljettajan häiriötekijöitä. Kojelaudan näyttö on suuri ja helppo nähdä, kun käyttöliittymä on suhteellisen yksinkertainen ja nopea. Sitä ohjaava nuppi on iso, ergonomisesti sijoitettu keskikonsoliin, ja BMW:n iDrive-ohjaimen tapaan se voi pyöriä valikoissa tai liikkua ylös/alas, vasemmalle/oikealle kuvakkeiden välillä. Olemme yleisesti ottaen kunnossa, varsinkin kun Mazda on lisännyt kosketusnäytön toiminnallisuusstandardin vuodelle 2024 Apple CarPlayn tai Android Auton käytön aikana. Koska molemmat järjestelmät on tarkoitettu erityisesti kosketusnäytölle (nuppi-näyttö-yhdistelmän käyttäminen oli yksinkertaisesti tuskaa), tämä on suuri toiminnallisuuden parannus. Nuppia voidaan kuitenkin edelleen käyttää redundanttina sisääntulona Apple-/Android-liitännälle, mikä on kätevää luetteloita selattaessa.

Kuinka suuri CX-5 on?

Vaikka CX-5 on ulkopuolelta pienempi kuin CX-50, ne ovat käytännössä identtisiä sisältä lukuun ottamatta CX-50:n ylimääräistä leveyttä. Joka tapauksessa molemmat ovat kompaktien SUV-segmentin pienessä päässä. CX-5:ssä on riittävästi tilaa neljälle matkustajalle, jotta he voivat ajaa ympäriinsä suhteellisen mukavasti, mutta perheet saattavat huomata, että he voisivat käyttää Honda CR-V:n , Hyundai Tucsonin ja Toyota RAV4 :n tarjoamaa lisätilaa . Lapset päätyvät todennäköisemmin potkimaan etuistuimia eteenpäin suunnatuista lastenistuimista, ja edessä olevien on todennäköisemmin nostettava istuimia ylös tehdäkseen tilaa selkä menosuuntaan käännetyille lastenistuimille. Huomasimme, että neljän kompaktin katumaasturin auton istuinvertailussa CX-5 oli vähiten ystävällinen auton istuimen tilan ja istuvuuden suhteen, mutta se ei ollut valtava ero edellä oleviin.

CX-5:ssä on 30,9 kuutiojalkaa tilaa takaistuimen takana , mikä on huomattavasti vähemmän kuin kilpailijoilla. CX-50:ssä on 31,4 kuutiojalkaa, joten samoin. Ei ole yllättävää, että havaitsimme, että niihin ei mahtuu yhtä paljon tavaraa kuin kilpailijoihin, joilla on suurempi määrä (kaikki linkit tästä menevät vastaaviin matkatavaratesteihin): Kia Sportage (39,6), Hyundai Tucson (38,6), Toyota RAV4 (37,5) , 2023 Honda CR-V (36) ja Subaru Forester (33-35 vaihtoehdoista riippuen). Siitä huolimatta CX-5 edustaa selkeää päivitystä useisiin pienikokoisiin katumaastureihin, kuten Mazdan CX-30:een .

Mitkä ovat CX-5:n polttoainetaloutta ja suorituskykyä koskevat tiedot?

Mazda CX-5 -varustelutasoilla, joiden nimessä on 2,5 S, on 2,5-litrainen rivineliö, joka tuottaa 187 hevosvoimaa ja 186 naulaa vääntömomenttia. Kuusivaihteinen automaattivaihteisto ja neliveto ovat vakiona. Se on ainutlaatuinen AWD-järjestelmä, joka valvoo ajoneuvon painon jakautumista tavanomaisten kaasun asennon ja nykyisen pidon välillä parantaakseen vastetta ja käsittelyä. Polttoainetaloudellisuusarviot vuodelle 2024 eivät olleet tällä hetkellä saatavilla, mutta on erittäin epätodennäköistä, että ne muuttuisivat merkittävästi viime vuoden 24 mpg kaupunki-, 30 mpg moottoritie- ja 26 mpg jälkeen. Nämä ovat alhaisempia kuin CR-V , Forester ja RAV4, jotka kuuluvat 28-29 mpg yhdistettyyn alueeseen. CR-V ja RAV4 sekä Kia Sportage ja Hyundai Tucson tarjoavat myös tehokkaampia ja erittäin suositeltavia hybridivoimansiirtoja.

Varustetasoissa, joissa on nimensä 2,5 Turbo, on 2,5-litrainen turboahdettu rivineliö, joka tuottaa 227 hv ja 310 lb-ft vääntömomentin. Se tekee 256 hv 93 oktaanilla, jos asut paikassa, joka myy sitä ja haluat maksaa enemmän bensasta. Joka tapauksessa tämä moottori tuottaa sellaisen energisen kiihtyvyyden, jollaista harvat muut segmentissä pystyvät vastaamaan, mukaan lukien yksikään edellä olevista kilpailijoista. Se on myös pariksi kuusivaihteinen automaatti ja neliveto. Polttoaineenkulutus laskee edelleen 22 mpg:iin kaupunkien, 27 mpg:n moottoritielle ja 24 mpg:iin yhteensä.

Millaista on ajaa CX-5:llä?

Mazdan kompakti crossover sopii täydellisesti henkilölle, jonka elämänmuutokset ovat saaneet siirtymään ketterästä autosta jonkinlaiseen perhekuljettajaan. Sen täsmällinen ohjaus ja kaasuvaste tuovat mieleen Porsche, kun taas kuusivaihteinen automaattivaihteisto suosii suorituskykyä polttoainetalouden sijaan (samalla kuitenkin suhteellisen hyvät ajokilometrit). Nämä dynaamiset elementit sekä huolellisesti muotoiltu, ihanteellinen ajoasento ja saatavilla olevan turbomoottorin runsas murina saavat CX-5:n tuntumaan “juuri sopivalta” niille, jotka ovat tottuneet urheilullisempaan, ei-perhekeskeiseen kuljetuksiin. Sen ajolaatu on kuitenkin vahvemmalla puolella. Se ei ole koskaan ankara, edes suurilla pyörillä, mutta tunnet varmasti enemmän tieltä kuin useimmissa kilpailijoissa.

Osa sen dynaamisesta suorituskyvystä johtuu siitä, että G-Vectoring Control Plus, yksinomaan Mazdan tekniikka, käyttää moottorin vääntömomenttia painon siirtämiseen etupyörille heti sisäänkäynnistyksen alkaessa. Tämä tarjoaa enemmän pitoa kääntyviin pyöriin, ja vaikka se on huomattavin huonoissa tieolosuhteissa, se antaa kuljettajalle edelleen rauhallisen varmuuden mutkikkaimmilla teillä, vaikka pinnat ovat kuivat. Se voi myös käyttää ulkopyörän jarrua, joka ohjaa ajoneuvoa sellaisella pehmeällä ohjauksella, joka on tyypillisesti varattu urheiluautoille .

Mitä muita Mazda CX-5 -arvosteluja voin lukea?

2019 Mazda CX-5 matkatavaratesti | Kuinka paljon mahtuu tavaratilaan

Katso kuinka paljon matkatavaroita mahtuu CX-5:n tavaratilaan.

 

Turvaistuinten testi: Mazda CX-5 vs Toyota RAV4 vs Subaru Forester vs (edellinen sukupolvi) Honda CR-V

Katsomme, kuinka helppoa on asentaa lastenistuimet neljään parhaaseen kompaktiin SUV-autoon ja kuinka paljon tilaa niille on.

2019 Mazda CX-5 Turbo kuljettajien muistiinpanot arvostelu | Enemmän voimaa, enemmän rakkautta

Ajoimme ensimmäistä kertaa CX-5 Turbon moottorilla. Autoa on päivitetty sen jälkeen, mutta yleisvaikutelmamme turbomoottorista pysyy samana.

Mazda CX-5

Mikä on 2024 CX-5 hinta?

CX-5:n hinnoittelu alkaa hieman kilpailijoita korkeammalla, mutta se on myös vakiona nelivetoisena, ja korkeammalla S Select -varustelutasolla vuodelle 2024 alkamisen ansiosta todennäköisesti myös enemmän varusteita. Lisämukavuuksia ovat takalasi, automaattisesti säätyvät valot, läheisyys, kaksivyöhykeilmastointi, keinonahkaverhoilu, lämmitettävät etuistuimet kuusisuuntaisella sähkösäädöllä ja manuaalisella matkustajan korkeudensäädöllä, kuuden kaiuttimen äänijärjestelmä ja kaksi USB-liitäntää takana portit.

Joitakin avainkohteita kuitenkin: Carbon Edition on enimmäkseen ulkonäköpaketti Preferredin päälle, joka lisää mustia vanteita ja koristeita, ainutlaatuisen polymetal Grey -maalin ja punaisen sisävaihtoehdon. Carbon Turbossa on erityinen Zircon Sand Metallic, jossa on terrakottanahkaa sekoitettuna mustaan ​​tekonahkaan. Sport- ja Off-Road-ajotilat näkyvät myös Premiumista alkaen, kun taas Turbo-verhoilut saavat hieman erilaisen tyylin ja nahkaverhoilun.

Eri 2024 Mazda CX-5 -varustelutasojen hinnoittelu 1 375 dollarin kohdemaksun jälkeen on alla, ja jokainen niiden hinta muuttuu vuodesta 2023:

S Select: 30 675 dollaria (800 dollaria)

S Preferred: $32,025 ($470)

S Carbon Edition: 33 325 dollaria (850 dollaria)

S Premium: 35 275 dollaria (900 dollaria)

S Premium Plus: 37 875 dollaria (1 000 dollaria)

Carbon Turbo: 38 375 dollaria (uusi)

Turbo Premium: 39 175 dollaria (950 dollaria)

Turbo Signature: 41 975 dollaria (950 dollaria)

Mitkä ovat CX-5:n turvallisuusluokitukset ja kuljettajaa avustavat ominaisuudet?

Jokaisessa CX-5:ssä on etutörmäysvaroitin automaattisella hätäjarrutuksella ja jalankulkijoiden havaitsemisella, kaistavahti, kaistavahti, mukautuva vakionopeussäädin sekä kuolleen kulman ja takaristiliikenteen varoitusjärjestelmät. Kaksi jälkimmäistä löytyvät yleensä kilpailijoiden ylemmistä varustetasoista. Valikoiman huippuluokan Signature lisää automaattisen takajarrutuksen, kuljettajan tarkkaamattomuuden varoitusjärjestelmän ja hidasohjausavustimen käytettäessä mukautuvaa vakionopeudensäädintä (Traffic Jam Assist).

Liittovaltion hallitus antoi CX-5:lle viiden tähden parhaan yleis-, etu- ja sivutörmäyskelpoisuuden. Se sai tyypillisen neljän tähden rollover-luokituksen. Insurance Institute for Highway Safety nimesi sen Top Safety Pick+ -listalle sen parhaiden mahdollisten luokituksen vuoksi kaikissa asiaankuuluvissa törmäystesteissä ja sen onnettomuuksien välttämistekniikan ansiosta. CX-5 oli myös ainoa pienikokoinen katumaasturi, joka sai parhaan mahdollisen arvosanan “Good” uudemmassa, tiukemmassa IIHS-sivutörmäystestissä (se ei vielä lasketa Top Safety Pick -pätevyyksiin).

Riya
+ posts
Hei siellä! Olen Riya Singh, omistautunut äiti kokopäiväisessä seikkailussa ja osa-aikainen kotitalouspäällikkö. Äitiyden kauniissa kaaoksessa jongleeraaminen on vahvuuteni, ja minulla on ilo luoda rakastava koti perheelleni. Vanhemmuuden lisäksi kiinnostukseni kohteina ovat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden monipuoliset maisemat. Olipa kyseessä vangitseva elokuva, pysyminen ajan tasalla automaailman uusimmista asioista, ajatuksia herättäviin poliittisiin keskusteluihin osallistuminen tai lohdutuksen etsiminen hengellisistä pyrkimyksistä, arvostan elämän monipuolisuutta. Liity kanssani tälle matkalle, jossa äitiyden roolit ja kotitalouden johtaminen kietoutuvat viihteen, autojen, politiikan ja henkisyyden kiehtoviin alueisiin. Jaetaan tarinoita, oivalluksia ja naurua matkan varrella!

Leave a Comment